„Световното по вино“ събира мостри за участие, тази година то ще е през май във Валядолид

С 25% нарастват продажбите на вината, спечелили медали от Concours Mondial de Bruxelles, съобщи Меглена Михова от Probegex, представителят на конкурса за България. Вече започнаха да се събират мостри за тазгодишното състезание, което ще се проведе от 5 до 7 май в град Валядолид, Испания. Вината ще се оценяват от над 320 журналисти, търговци, енолози и сомелиери от 50 държави.

Това е най-голямото винено състезание в света по брой мостри. Миналата година беше домакинствано от Пловдив. Сега крайният срок за регистрация и за изпращане на мостри на червени, бели, розе или био вина е 3 март. Как се прави регистрацията:

Регистрацията е директно на сайта на международния Конкурс, а мострите се изпращат в България на адрес: M&M Militzer & Muench BG, София 1336, ул, Андрей Германов 11. Цената за участие с един вид вино е 150 евро. За всяка следваща мостра таксата намалява.

„След рекламата на страната ни като производител на вино през 2016 година, очакваме повече винопроизводители от България да участват с мостри в тазгодишното издание на Конкурса“, коментират от Probegex. Домакинството на страната ни през 2016 г. в Пловдив беше отразено в над 30 държави, в над 500 публикации, което е един от най-ефикасните начини да се наложим като страна-производител. България беше класирана на 2-ро място във влиятелната класация на Wine Enthusiast – Top Wine Destinations 20171.

За медалистите Конкурсът организира специална програма със събития, които се посещават от най-важните търговци и най-влиятелните винени журналисти. Програмата за 2017 г. включва събития в Бенелюкс, Франция, САЩ и Азия (Япония и Китай), които през последните години стават все по-привлекателни за износ на българско вино. Вината, спечелили медали от CMB, се радват на огромен медиен и търговски интерес.

Успех на българските винопроизводители!

Може да харесате още...