Пловдив – в топ 4 на най-бързо развиващите се градове в аутсорсинг сектора

Пловдив е отличен в топ 4 на градовете, набиращи скорост в развитието на Аутсорсинг индустрията в света   на петите годишни награди „Споделени услуги и Аутсорсинг в Централна и Източна Европа“ на полската CEE Business Media. Пловдив срещна силната конкуренция на градове от Литва, Словакия и Унгария и редица други държави в Централна и Източна Европа.  Това признание не е случайно. 5 000 са заетите в бързо разрастващия се IT & BPO сектор в Пловдив, което представлява 3% от БВП на регион, съобщават от общината. Динамиката в тази индустрия през последните няколко години върви ръка за ръка със създаването на множество споделени центрове за работа, бизнес клъстери и специализирани събития.

През последната година на Града под тепетата бе отделено специално внимание в няколко специализирани статии на Financial Times и бе отличен в редица национални и международни конкурси, отчитащи постиженията в IT и BPO индустрията.

Номинирани за наградите бяха цели 177 международно признати компании, градове и личности, разпределени в общо 24 категории. Сред отличените са най-динамично развиващите се градове в Централна и Източна Европа, IT & BPO компании, HR компании, частни инициативи и други.

На церемонията във Варшава присъстваха над 300 представители на значими международни компании, заинтересовани от разширяване на техните центрове за бизнес услуги в Централна и Източна Европа. Годишните награди бяха предшествани от среща на високо равнище, на която се дискутираха най-актуалните теми, вълнуващи аутсорсинг сектора. Подобен род събития спомагат за популяризирането на Централна и Източна Европа като дестинация за бизнес услуги на световно ниво, на която оперират глобални компании от Европа, Северна Америка и Азия.

 

 

You may also like...