Български замък води в международна класация за туристически дестинации

Замъкът „Влюбен във вятъра” край Равадиново дава шанс за сериозно българско присъствие на световния туристически пазар. Атракционът е включен в две от категориите на онлайн класацията World Best Destinations /Най-добри световни дестинации/: “най-добро място за сватба” и “мистериозни места”. Победителите в надпреварата ще станат ясни през ноември 2017 г., когато на специална церемония в Дубровник, Харватия, ще им бъдат връчени високите отличия.  Ако искате да подкрепите в състезанието българския представител, може да го направите с онлайн гласуване. Ето как:

Гласовете се набират чрез специален сайт. В категорията „Най-добро място за сватба” българският Замък се бори например с архитектурния бароков шедьовър – замъкът Во-ле Виконт /Château de Vaux-le-Vicomte/ кай Париж, с петзвездния хотелски комплекс Oberoi Udaivilas в индийския град Удайпур, с царствената „Вила д’Есте“ /Villa d’Este/ край италианското езеро Комо и с екзотиката на хотел Flower Hill в Ямайка.

В категорията „Мистериозни места” „Влюбен във вятъра” се състезава с Националния парк Forest в Китай, храмовиякомплекс Angkor Wat в Камборджа, археологическия паметник Петра в Йордания и скалната крепост Сигирия в Шери Ланка.

Класацията „Най-добри световни дестинации” е организирана от мултинационална компания, базирана в Лас Вегас, САЩ. Целта й е да популяризира лидерите в туристическия бранш и да даде възможност и на най-претенциозните туристи да изберат за своето пътуване подходящо луксозно място с висококачествени услуги. Участниците в различните категории се избират след подробно проучване, а номинациите се оповестяват в интернет страницата на компанията. Победителите се излъчват след гласуване.

За да улесни избора, сайтът предлага пространна информация с много снимки на всички участници в конкурса.

През 2016 г. Замъкът привлече десетки хиляди гласове в онлайн класацията на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/ и постави „Влюбен във вятъра” в ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа.

 

Може да харесате още...