Безплатни курсове за пловдивски студенти по животоспасяваща помощ

Безплатно обучение за оказване на Спешна домедицинска помощ организират за всички студенти от Пловдив Мeдицинският университет и Технологичният център за спешна медицина. Кампанията е под мотото “Подготвен да спасиш живот” и ще стартира от 1-ви февруари. В нея студентите от висшите училища под тепетата ще усвоят знания и умения за оказване на животоспасяваща помощ на хора в критични за здравето ситуации, при бедствия и аварии или други инциденти. Безплатното обучение ще се провежда на групи от 10 души и е на тематични модули по избор. Желаещите могат да избират съобразно подготовката и знанията си определен курс между пет нива от предварителната програма в раздел „Учебно-тренировъчна дейност“ на сайта на Центъра.

Основните и специализираните курсове за лица с немедицински познания за оказване на домедицинска помощ при специфични и рискови за живота инциденти са сред най-търсените обучения, приложими за студентската общност, обясняват от Медициндкия университет. Обученията се провеждат на български и на английски език. На курсистите се предоставят материали за самоподготовка и алгоритми за поведение при спешни ситуации. Завършилите студенти получават сертификат. Придобитите знания са от жизнено значение и са необходими за всеки човек в ежедневието.
За всеки е важно да има основни знания как се действа в критични ситуации, а все още много от младите хора остават напълно неподготвени за евентуална критична ситуация, изискваща бърза и адекватна реакция, за да овладееш първоначалната паника и да помогнеш да се запази живот. В критична ситуация самообладанието спасява, а то е резултат само от трайни знания и автоматизирани умения за навременна, адекватна и компетентна намеса.

Безплатните за студентите в град Пловдив курсове ще продължат до 31 май.

Може да харесате още...