Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ в Пловдив ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.
За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-ото издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум. А в 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.

По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

Може да харесате още...