До 9 млн. 630 хил. – за осигуряване на летателната годност на МИГ 29

Допълнителни разходи в размер до 9 630 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната ще осигуряват летателната годност на изтребителите МИГ 29. Проектът за инвестиционен разход днес беше одобрен от Министерския съвет в оставка.  Неговият времеви обхват е 2016-2017 година и за осигуряването му в централния бюджет са заложени 30,52 млн. лева, уточниха от пресцентъра на кабинета.
С изпълнението на проекта се очаква да се създадат необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

F2F TV припомня, че министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев наскоро беше предаден на съд с обвинение, че от 05.05.2015 г. до 09.09.2015 г., като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – не е изпълнил служебните си задължения и не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на ВВС на страната ни във връзка с това, че не е дал ход на това осигуряване.

За проблеми с авиацията не веднъж алармираше Румен Радев като командващ ВВС, те станаха и причина за първото му подаване на оставка през есента на 2015-та. От три дни той официално встъпи в президентството като държавен глава на България.

Може да харесате още...