България с жълт код за студ

България е с жълт код за студ днес. Цветът сигнализира за потенциална опасност. От Националния институт по метеорология и хидрология на БАН (НИМХ- БАН), чиито специалисти определят кодовете за екстремното време, съобщават, че през целия ден температурите ще останат отрицателни. До този момент са измерени от – 19 до – 1 С°, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ). Вятър по техни данни духа в областите Варна, Добрич, Силистра, Смолян и Шумен. Оттам информират още, че пътните настилки в страната са предимно мокри и заснежени, по усойните места – заледени, но почистени и обработени.
Всички автомагистрали са отворени, има ограниченията по АМ „Люлин“, област София, където заради превантивен ремонт до 31 януари при тунел 1 в района на Мало Бучино ще е ограничено движение в дясна-активна лента на лява тръба /посока София/. И още:

Проходите Върбишки, Златишки, Троянски и Дюлински са затворени за всички моторни превозни средства.

Внимавайте за мъглите в районите на на Костинброд и в южната част на област Стара Загора – до 50 метра; до 100 метра – в района на Севлиево, Харманли, Нова Загора, на места в областите Силистра и Варна; до 150 метра – в районите на Нови пазар и Мътница /обл. Шумен/; до 200 метра – в района на Богров /обл. София/ и по поречието на река Струма в кюстендилско.

Подробностите за проходите и пътищата е препоръчително да проверите на сайта на АПИ, ако ще пътувате.

Може да харесате още...