Съдът окончателно потвърди паричната гаранция от 20 хиляди лв. за кмета на Пловдив

Пловдивският окръжен съд потвърди паричната гаранция от 20 хиляди лв. за пловдивския кмет Иван Тотев във връзка с привличането му като обвиняем. Делото е образувано в Пловдивския окръжен съд, след като от Софийска градска прокуратура по факс вчера е изпратена жалбата на защитника адвокат Елдъров срещу размера на паричната гаранция, съобщиха от Съдебната палата. Според пловдивските магистрати, жалбата срещу взетата мярка за неотклонение е неоснователна, тъй като престъплението, за което е обвинен Тотев, е с висока степен на обществена опасност и с настъпили вредни последици, оценени на един милион лева. А събраните доказателства сочат наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен, казват още от Съда.

Според тях доводите на защитата, че при определяне на размера на паричната гаранция не е изследвано имотното състояние на обвиняемия са неоснователни, а твърденията за получаваното брутно трудово възнаграждение не е подкрепено с доказателства и не изчерпва въпроса за имотното състояние на обвиняемия, “поради което и не опровергава възможността да се изплати така определения размер на паричната гаранция”.

Определението е окончателно.

В понеделник на първа съдебна инстанция Иван Тотев беше отстранен  временно от длъжност по искане на Софийска Градска Прокуратура, за да не пречи на разследването.

Може да харесате още...