Още сняг и още оранжеви кодове, ваканцията за децата днес свърши за 27 общини

Оранжев код заради сняг и студ днес НИМХ-БАН обяви в областите Варна, Добрич, Русе, Кърджали, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.  Там, а и в пловдивско, ще има нови валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см., е прогнозата на синоптиците. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания.  В област Бургас ще има значителни валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия за навявания. В източните райони на областта снегът временно ще преминава в дъжд.

В 27 общини в страната ваканцията за децата обаче приключи и днес те се връщат в класните стаи. Дано да са отоплени! В останалите 238 – съгласно заповедите на кметовете им – ваканцията продължава, по данни на МОН от вчера следобед.
ЩЕ СЕ УЧИ: в област Благоевград – в  Банско, Разлог, Гоце Делчев, Гърмен, Сандански и Сатовча; в област Варна – във Ветрино, Девня, Провадия, Дългопол, Вълчидол и Аксаково; в област Видин – в Белоградчик и Грамада; в област Враца – в Козлодуй; в област Ловеч – в гр. Ловеч, само езиковата гимназия; в област Пловдив – в Кричим, в област Плевен – в Червен бряг, Кнежа и Долна Митрополия, в област Сливен – в Твърдица и в област Смолян – в Златоград, Мадан, Рудозем, Доспат, Чепеларе и Девин.

През нощта срещу сряда ще има условия за заледявания. В останалата част от страната предупреждението е първа степен (жълт код). Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, в отделни райони с 2-3° по-ниски.. В областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Смолян ще има валежи от сняг и нова снежна покривка до 10 см.

На сайтовете на Агенция Пътна инфраструктура и на МВР може да се запознаете с пътната обстановка, ако Ви предстои пътуване. Не подценявайте предварителната информация – ще Ви спести нерви със сигурност!

 

Може да харесате още...