Дъжд от бонбони в Аликанте снощи: градът посрещна Reyes Magos – Тримата влъхви

Бонбони валяха снощи по улиците на испанския град Аликанте. Причината е посрещането на Reyes Magos – Тримата влъхви, които според традицията тук на 5 януари раздават подаръци на децата за Рождество. Хиляди хора изпълниха площада Los Luceros и улицата към пристанището, по която първо потегли пъстрото шествие на царските пратеници. Предвождано от духова музика в ритмите на коледни песни първи преминаха любимите анимационни герои на малчуганите, следвани гордо от огромни надуваеми Трипио, Дарт Вейдър и Стром Трупърс 🙂 Аликантските кукли шестваха заедно с удивителни латино танцьори. Но най-очаквани бяха каляските на Malchor, Gaspar и Baltasar.

Дъжд от бонбони изсипваха към множетсвото причудливи помощници в каляските на тримата влъхви.  А деца и възрастни ловяха бонбоните с радостни възгласи.

Това е един от най-обичаните празници в страната, когато в много от градовете й каляските на Reyes Magos се очакват с вълнение от малки и големи.

В Аликанте по целия маршрут на шествието хората се веселяха до късно, отнасяйки в домовете си шепи с бонбони, а на сутринта улиците светят измити и няма нито следа след сладкия дъжд.

снимки: Юлиан Георгиев

 

Може да харесате още...