Прокуратурата разпореди проверка на бащата на първото бебе за 2017-та в България за съвкупление с малолетна

Районна прокуратура – Сливен  разпореди проверка на бащата на първото бебе за 2017-та в България за съвкупление с малолетна. Детето се казва Динко и е проплакало в 3:45 часа на 1 януари в сливенската болница. Родилката е на 13 години, а понеже предполагаемият баща е на 15, от държавното обвинение ще проверяват и родителите на невръстната майка. Акцентът в проверката им ще е върху това дали са спомогнали и улеснили младежите да заживеят съпружески без да сключат брак, което се сочи, че е престъпление по чл.191, ал.2 от НК.

Проверката е възложена за изпълнение на служители от ОД на МВР в Сливен. Те трябва да снемат обяснения от всички лица, които имат отношение към случая за да бъде изяснено дали са налице достатъчно данни за престъпления от общ характер.

Срокът е 10 дни.

И докато тече проверка по случая, нашумял медийно заради това, че Динко се е оказал първото бебе за годината в България, от родилните отделения в градовете, в които има компактни малцинствени махали, припомнят, че деца раждат деца не от сега. В същата болница, в която е роден първенецът за 2017-та, се оказва, че има още по-млада майка от неговата – на 11 години, според репортаж на бтв. За пловдивските и пазарджишките АГ отделения пък от години не е новина родилки под 16 да се сдобиват с бебета, на които бабите им са под 30 години.

“Една много, много тъжна история за първото дете на 2017” – написа на стената си във фейсбук Националната Асоциация по приемна грижа.

снимка: архив

Може да харесате още...