Снежни ограничения по пътищата в първия ден на 2017-та

Снежни ограничения по някои пътища в страната през първия ден на 2017-та! От Агенция Пътна инфраструктура съобщават за такива по път III-7003 Шумен – Макак, поради снегонавявания. И за път III-207 Векилски – Орляк, който се почиства от снеговалежа. Властите съветват шофьорите да се движат с повишено внимание по обходен маршрут от Шумен по път I-2 през квартал Мътница – с. Царев брод – кв. “Макак”. За идващите от кв “Макак” и Каолиново през с. Царев брод кв. “Мътница” път I-2 гр. Шумен. Заради колона от закъсали автомобили на пътя Бургас- Айтос снощи министър-председателят в оставка Бойко Борисов свика кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии.

По данни на МВР, евакуирани са общо около 250 човека, настанени в достъпните населени места в близост и е съдействано за потегляне и обезопасяване на около 350 леки коли. В Амфибия са прехвърлени 9 души на хемодиализа за транспортиране към разклона за Миролюбово и последващ транспорт към Бургас.
Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Бургас.

Изтеглени са били всички закъсали автомобили и пътят Карнобат-София е бил отворен. Възстановено е било и движението от пътен възел Зимница до Бургас по АМ „Тракия“ и по път I-6 от „Петолъчката“ до Бургас; както и движението по АМ „Тракия“ в посока София. Отпаднали са ограниченията на движението и в Айтоския и Ришкия проход.

F2F TV напомня: ако Ви предстои пътуване, планирайте тръгването си достатъчно рано! Запасете се с гориво и вода! Проверете автомобила си! И шофирайте умно!

Може да харесате още...