Конкурс за химн на Димитровград, набират предложенията до 31 декември 

До 31 декември ще се приемат предложенията за текст на химн на Димитровград в конкурса, обявен от общината по повод честването на 70 години от създаването на града. Надпреварата ще протече в два етапа – избор на текст и избор на музика за химна, припомнят от общината. Текстовете трябва да са специално подготвени за конкурса и да засягат миналото, настоящето и бъдещето на Димитровград, подчертавайки неговата уникалност, отбелязват организаторите на конкурса. Адресът, на който могат да се изпращат, е: град Димитровград, бул. „Г.С.Раковски” №15 или на имейл адрес: obshtina@dimitrovgrad.bg. Какво е необходимо да се посочи:

Авторът трябва да посочи своето име, възраст, местоживеене, телефон за контакти и електронен адрес.

Вторият етап на конкурса е за написване на музика по одобрен текст.  Предложенията на участниците в него трябва да знаят, че музиката трябва да се представи в нотно изписване за клавир, глас и демозапис, включващ цялостния вариант – с посочения от комисията текст и създадената музика към него. Срокът за подаване на музикалните творби за химн на Димитровград е от 15.01.2017 г. до 15.04.2017 г. Адресът за изпращане на музикалните творби на СD е: гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски” №15. При изпращане на творбите авторът следва да посочи своето име, възраст, местоживеене, телефон за контакти и електронен адрес.

До 30 април 2017-та комисията излъчва три предложения за химн на Димитровград. Предложенията на комисията се подлагат на обществено обсъждане в срок до две седмици след излизане на предложенията, допълват от общината.

Наградният фонд за класирания текст и музиката към него за химн на Димитровград е следният:

– за класирания текст на химна – 1 500 лева.

– за класираната музикална част на химна – 2 000 лева.

Подробности за историята на Димитровград може да се намерят на сайта на Министерство на културата.  

Може да харесате още...