Съболезнователна телеграма от българския премиер по повод трагедията над Черно море. Русия в траур

“Вестта за тази огромна трагедия дълбоко ни потресе. Изразявам солидарността на българското правителство с правителството и народа на Русия и споделям болката и скръбта на семействата и близките на загиналите”. Това пише в съболезнователна телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев българският премиер в оставка Бойко Борисов. Самолетната катастрофа на Ту 154  в утрото на 25 декември над Черно море, близо до Сочи, където военният лайнер е потънал след презареждане на летище Адлер, взе в жертва всички 84 пасажери и 8 члена екипаж на борда му. По повод новогодишните празници към руската военна база в Сирия са летели част от Александровския хор, известен като Хора на Руската армия, журналисти, Елисавета Глинка, наричана още доктор Лиза, и военни.

Над 3 500 души са ангажирани в претърсване на студените черноморски води и бреговата линия след трагедията, по информация от ТАСС.

4 са основните работни версии, които се проверяват, според същия източник: попадане на странични предмети в двигателя, некачествено гориво, довело до загуба на мощност и отказ на двигателите, пилотска грешка и техническа неизправност на самолета. На този етап не се разполага с данни за възможен терористичен акт на борда, съобщават от медията.

Днес е ден за национален траур в Русия.

 

 

 

 

 

 

Може да харесате още...