Студенти от 10 европейски университета се събраха за международен семинар по превод

Над 50 представители от 10 европейски университета в България, Сърбия, Гърция, Италия и Испаниясе събраха в Пловдив за международен семинар по превод на руски автори от 20 век. Научно-практическият семинар се организира за шести пореден път от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и се провежда от днес до неделя. Тазгодишното издание на единствения по рода си младежки преводачески научно-образователен форум е посветено на Годината на киното. Във фокуса на вниманието са феноменални въплъщения на руската класическа литература в руското кино и особеностите на превода на художествени филми. 

Лектори на семинара са проф. дфн Валерий Ефремов, известен лингвист, радио и телевизионен водещ от Санкт Петербург, доц. д-р Юлиана Чакърова, ръководител на магистърските програми по превод на Филологическия факултет, младият преподавател от Великотърновския университет д-р Благовест Благоев.

Медиен партньор на семинара е национално издателство „АзБуки“, в чиито издания ще бъдат представени материали от семинара.

Може да харесате още...