От България до Африка с пиано и оркестър в Пловдив днес

На пътешествие от България до Африка за пиано и оркестър кани Опера Пловдив днес, на 25 ноември. Концертът от цикъл „Симфнични светове” е със солист Андреан Лазаров и диригент Лучано Ди Мартино. Предизвикателство е, че и трите композиции за пиано в програмата са с участието на солиста. В Концертна зала от 19 часа ще прозвучат Панчо Владигеров – Концерт за пиано и оркестър №3, оп.31, Франц Лист – “Танц на смъртта” за пиано и оркестър, S.126 , Морис Равел – Павана за една починала инфанта , Камий Сен Санс – “Африка” – фантазия за пиано и оркестър, оп. 89 – премиера за България.

 


Андреан Лазаров е възпитаник на Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков”, Пловдив, в класа на известния преподавател по пиано г-жа Дарина Кантарджиева. Завършва с отличие АМТИИ Пловдив (два пъти е награждаван с наградата на ректора на АМТИИ за изключителни постижения), след което той печели международна стипендия на името на именитият руски пианист „ЛАЗАР БЕРМАН“, която му дава възможност да се обучава в една от най-престижните институциите в Европа – Ecole Normale de Musiqué de Paris “Alfred Cortot”. Той е носител на прочутата Европейската награда „А.B.Michelangelli” връчена от Съюза на музикалните дейци в Епан, Италия и фабриката за пиана и рояли „Бьозендорфер“.

Андреан е активно концертиращ пианист и солист в Европа, Южна Африка, Арабските емирства, и САЩ. С негово участие има издадени 6 компакт диска в продукции на Меркюри класикал и Сони Класикал. В последните години Андреан е канен като ръководител на майсторски класове за млади пианисти в Европа, САЩ и Арабските емирства, както и участва в редица международни конференции свързани със съвременното музикално образование.

Може да харесате още...