Българската песен за детската Евровизия ще огласи училищата у нас

Българската песен за Детска Евровизия 2016 ще звучи в повечето училища в страната през ноември, съобщиха от Министерството на образованието и науката. „Вълшебен ден“ е специалният поздрав на нашия представител в престижния конкурс – Лидия Ганева, към всички ученици в България. Тазгодишното издание на Детската Евровизия ще е на 20-ти ноември (неделя) в малтийската столица Ла Валета. Тогава 10 годишната Лидия ще влезе в оспорвана музикална надпревара с представителите на още 16 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). 

За тръгването на песента й сред учениците у нас, Лидия казва: „Радвам се, че моята песен ще стигне до толкова много деца. В нея пея за силата на детските мечти и им пожелавам всеки ден за тях да е вълшебен. Надявам се моите връстници да ми стискат палци, защото много се вълнувам за предстоящото събитие“.

БНТ ще изпрати за първокласниците и ученически програми, посветени на Детската Евровизия. Инициативата на Обществената медия се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката за втора поредна година. Миналата година, когато България бе домакин на събитието, песента „Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габриела Йорданова и Иван Стоянов, също огласи училищата в цялата страна.

Детска Евровизия 2016 ще бъде предавана пряко по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа българско време.

 

Може да харесате още...