Обявиха нови адреси на избирателни секции в чужбина за президентския балотаж утре

7 нови адреса на избирателни секции – в САЩ, Испания, Молдова, Германия и Франция – и един с отстранена техническа грешка обяви Министерството на външните работи. Списъкът с промените е качен на интернет страницата на ведомството в петък, 11 ноември. Надпис, че “информацията е в процес на обновяване”, стои и днес, денят преди балотажа за президентския вот.
3 са промените в САЩ: в Сейнт Питърсбърг е коригирана техническа грешка. Но нови адреси на секции са обявени за Хюстън – “заради невъзможност да бъде наето същото помещение” – и в Сакраменто, където мотив генералният консул не е посочил. Ето и останалите:

За Испания се посочва, че промяна на адреса на избирателната секция в Палма де Майорка се налага заради категоричен отказ на испанските власти да предоставят помещението от първия тур за втори.

В германския град Мюнстер като причина се изтъкват “обективни обстоятелства за невъзможност да се използва повторно” помещението от първи тур.

В Тараклия, Молдова, адресът се сменя заради образуването на секция за изборите, но за президент на Молдова, които са в същия ден.

Във Франция избирателите в Лион и Ница ще гласуват на различни места от първия тур, тъй като помещенията за секциите там миналата неделя са “заети за обществена дейност” по график.

Може да харесате още...