Дебютният роман на Веселина Седларска – спускане в дълбокия кладенец на човешката душа

Популярната българска журналистка Веселина Седларска – с дългогодишен опит в медии като „Труд”, „Стандарт”, „Тема”, а в момента пишеща за сайтовете „Клуб Z” и „Редута” – излезе от познатото си амплоа на политически коментатор и навлезе в територията на художествената литература. В книжарниците вече е „Кладенецът” (ИК „Сиела”) – книга, която се потапя във възможността за щастие на човека с двете най-силни оръжия на авторката – чувствителността ? на жена и обективността ? на журналист. Дебютният роман на Седларска е път към себе си, курс по опознаване, който може да се чете без резерви и от мъже, и от жени.
Читателят се впуска в „Кладенецът” без да си дава сметка за дълбочината му, така както са неведоми коридорите на психиката за тези, които започват психотерапия. Връзката с психоанализата не е случайна, защото главната героиня, Милкана, води именно курс по творческо писане с насоченост към психологията. Тя възлага на участниците да довършат един ръкопис, в който главната героиня ходи на психоаналитик и постепенно затъва в своята депресия. Те сами трябва да решат каква съдба ще ? предпишат на финала.
Като всеки акт на творчество писането е вид терапия, но в „Кладенецът” тази връзка е особено силна. След като в романа имаме история в историята и терапия в терапията, читателят се пита какви отговори търси самата Седларска чрез своята книга-терапия…

 

You may also like...