Симеон Сакскобурготски представя автобиографията си във Варна

След София, Париж, Брюксел и Истанбул, Симеон Сакскобурготски ще представи автобиографията си „Симеон II. Една необикновена съдба” във Варна. На 27 октомври, четвъртък, от 18:00 часа в Градска художествена галерия  жители и гости на морската ни столица ще имат възможността да научат повече за жизнения път на бившия премиер на България – от детството му, през времето, в което е живял далеч от родината си, но е бил емоционално свързан с нея, и след това. Изданието разкрива напълно непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. „Да говориш за себе си винаги е трудно, а още повече когато възпитанието и обкръжението не предразполагат към това, както е в кралските семейства. Малцина от моите деди са писали спомени – не се е правело така. Не се е гледало с добро око на това да си излееш душата, особено публично. Never complain, never explain, би казала кралица Виктория. В много отношения аз несъзнателно останах верен на тази максима”, казва авторът, когото мнозина българи не са спирали и все още наричат “Негово Величество Царя”.

Събитията в книгата продължават разказаза в първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които – според запознати – могат да се приемат и като принос към съвременната ни история.

Книгата „Симеон II. Една необикновена съдба” (ИК Сиела) ще бъде представена в присъствието на Симеон Сакскобурготски от историка Людмил Станчев.

Може да харесате още...