Започва отоплителния сезон в Пловдив

В Пловдив започва отоплителния сезон – EVN България Топлофикация съобщи, че от утре, 18 октомври, започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиентик. Причината е понижаването на температурите и тенденцията към застудяване. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към жилищните и стопанските сгради под тепетата, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона. Да припомним реда, по който ще се пуска топлоподаването:Според нормативната уредба, първи ще усетят топлото детските и болничните  заведения, след тях – училищата и другите учебни сгради, после – обществените и стопанските обекти, накрая и жилищните сгради.

От Топлофикация напомнят, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител.

Ако през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, отоплявани от EVN Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици.

Може да харесате още...