3 седмици без Парламент от днес – гласуваха депутатите

3 седмици България остава без работещо Народно събрание. Това гласуваха днес депутатите, които решиха да отидат на работа. Причината за “затваряне” на Парламента за законодателна дейност е предизборната кампания за президентските избори. Първоначално предложението беше законотворците да не работят от 26 октомври до 4 ноември, но народният представител от Атака Николай Александров предложи срокът да стартира от днешния 12 октомври, съобщи Агенция Фокус. След вота с 93 гласа “за” депутатите си осигуриха 3 седмици НЕ ходене в пленарна зала. Важно е да се отбележи, че против се оказаха 29 народни представители, а 12 се въздържаха.Следващото редовно заседание би трябвало да събере в НС избраниците на народа на 9 ноември.

Дали и как народните представители ще се включат в кампанията за президентските избори, заради което гласуваха да преустановят законодателна дейност, е интересно да наблюдаваме.

Интересно е също ще се върнат ли в пленарна зала при балотаж.

В кампанията за избор на държавен глава и вице се състезават 21 двойки. 37 са партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в кампанията за референдум.

За да не се чудите защо бюлетината за гласуване за президентска двойка започва от 2 и няма да съдържа 1 и 9, F2F TV припомня информацията на dir.bg, че Светослав Витков и Иван Велков – с номер 1 в жребия, отпаднаха от кампанията заради липсата на няколкостотин коректни подписа. По същата причина, но с много по-голям брой подписи, отпадна и тандема Владимир Кузов-Борислав Ноев.

 

 

Може да харесате още...