Единайсетокласници с награда на конкурс за млади учени в Брюксел; 4 медала и от Националния отбор по информатика

Единадесетокласниците от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна Иван Иванов и Василен Цветков спечелиха награда на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS) в Брюксел с високотехнологичния си проект „IntelligentPlanting“. Призът „Иновации в храните и агрикултурата“ им дава възможност да присъстват на конференцията FOOD’2030 през октомври в европейската столица.

С четири медала пък се върна нашият национален отбор по информатика от 10-тата Младежка балканска олимпиада в Скопие. Сред 10-те държави, които се включиха в съревнованието, българските ученици се наредиха на второ място в отборното класиране след Румъния.

 


Радослав Димитров от ОМГ – Пловдив, 10 клас, завоюва златен медал; деветокласникът Иво Карагьозов от МГ- Варна – сребърен медал; осмокласникът Добрин Башев от ПМГ Габрово и  деветокласникът Станислав Николов от СМГ София са със сребърни медали.  Ръководител на отбора е Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН, а заместник-ръководител е доц. Пламенка Христова, преподавател в Русенския университет.

снимка и инфо: МОН

 

 

Може да харесате още...