Конференция за етичното финансиране дава старт на Учебен център на Индийски институт по хардуерни технологии

Какво е етично финансиране и каква е връзката му с дигиталните технологии – на тези въпроси се заемат да отговарят експерти от Българската асоциация на кредитните кооперации и организации за микрофинансиране /БАККОМ/, Клъстера за етично финансиране на предприемачеството/КЕФП/ и „Тех парк Оптела“. Ще го направят в първите два дни от деловата седмична програма на Есенния технически панаир в Пловдив, която започва в понеделник. Форумът е с международно участие и цели да хвърли повече яснота  върху възможностите на кредитните кооперации за микрофинансиране на малкия и средния бизнес и за клъстерния подход в този сектор.
В първия ден на конференцията – 27 септември – българската тема в банкирането и нуждата от промени в законодателството ще дебатират Камен Тошков, проф. д-р Ганчо Ганчев, доц. д-р Елена Ставрова. За своя опит и практика ще говорят Фабио Салвиато като президент на Европейската федерация на етичните и алтернативните банки, мениджърите от хърватската еБанка Горан Йерас и Зоран Бесак, както и Панайотис Турнавитис от Кооперативна банка – Карадица, Гърция.

Във втория ден на международната конференция преобладава индийското присъствие. Акцентът ще бъде върху представянето на „Тех парк Оптела“ и откриването след това на Учебен център на Индийски институт по хардуерни технологии /ИИХТ/ – България. От страна на гостите представянето на института и ролята на дигиталните технологии в съвременните финанси са поверени на Кешав Раджу – главен изпълнителен директор на Института в Бангалор, Индия. Интересни са и темите, по които ще се представят и другите гости от Индия – Б.Сл Раджан, генерален мениджър, ще се спре на корпоративните обучения и преквалификацията на персонала, а за интегрираните системи при управление на фирмата, облачните услуги и Big Data ще разкажат Дийпак Бабу, а от домакините – Атанас Костов, директор по учебната дейност.

Официалното откриване на „Учебен център ИИХТ – България“ ще бъде от 15 часа в „Тех парк Оптела“, Пловдив.

Може да харесате още...