Ръчно изработени ножове, украсени със злато, сребро и скъпоценни камъни – на изложба в София

Злато, сребро и скъпоценни камъни красят ювелирните оръжия, изработени на ръка и подредени за първи път в България в експозиция, която ще съпътства изложение „Наслука- лов, риболов, спорт“. То ще се проведе от 15 до 18 септември в Интер Експо Център – София и през целия период любопитните ще могат отблизо да разгледат ювелирното ножарство Noblie, до скоро достъпно само за тесен кръг колекционери. Ножовете, инкрустирани с благородни метали, камъни и естествени материали, са подредени в тематични серии, като в експозицията в София ще бъдат представени темите „Лов“, „История на България“, „Български символи“, „История на света“ и „Световна култура“. Очаква се огромен интерес да предизвика темата „История на България“, в която, за радост на изкушените от историята, са пресъздадени паметни моменти от българското минало.

Всеки един от ножовете е отделен проект, към който се подхожда изключително професионално. Традицията и новаторството вървят ръка за ръка през целия път до готовия продукт – от дизайна на визията и избора на материали през изливането на метала и изковаването на острието до декорацията и гравирането със злато, сребро и скъпоценни камъни. Тъй като всичко се прави ръчно и с изключителна прецизност към детайла, изработката на един нож отнема няколко седмици.

В България ножовете идват благодарение на компанията за луксозни аксесоари Noblie, която е притежател на колекцията. От компанията предвиждат в рамките на една година да направят тематични изложби в няколко града на България, с които да представят пред ценителите изяществото на ръчното ножарство.

Може да харесате още...