Преговор на историята с президента Петър Стоянов – тази вечер в Пловдив

Как БСП бяха принудени да се откажат от властта на 4 февруари 1997 г., как бе взето решение за подаване на молбата за членството ни в НАТО. Защо не се отвориха досиетата и не се извърши лустрацията, отново за противоречията между Стоянов и Костов по въпроса за приватизацията, включително защо бяха загубени президентските избори срещу Първанов през 2001 година? Това са само част от въпросите, които продължават да вълнуват голяма част от българите и на които може да намерите отговори, ако и Вие сте сред тях, в книгата “Президентът Петър Стоянов: преговор на историята”. Тя излиза под знака на ИК Хермес и днес, 12 септември, ще събере своите почитатели в Пловдив. От 18,00 часа в Книжарница „Хермес“ Централ на Главната улица Петър Стоянов ще представи своя сборник, посветен на 20 годишнината от спечелването на президентските избори.
Пловдивчанинът беше избран за президент на 3 ноември 1996 г. в тандем с Тодор Кавалджиев.
Подредени хронологично, в книгата са събрани статии, обръщения, речи (включително и много petar stoianov_koritsaимпровизирани) и интервюта на президента Петър Стоянов не само от български, но и от редица чужди медии – като „Вашингтон Поуст“, „Вашингтон Таймс“, ОРТ – Русия, „Льо Соар“ и др. Те са изключително интересно свидетелство за историята на българския преход, казват от издателството. И още: сборникът ще задоволи интереса не само на политици и анализатори, но и на широк кръг читатели, които се интересуват от най-новата ни история.

Премиерата в София на 8 септемвр в Централния военен клуб събра над 400 гости, между които настоящият държавен глава Росен Плевнелиев и вицето на Петър Стоянов Тодор Кавалджиев.

Може да харесате още...