„Златна ябълка“ за Пловдив тази вечер, наградата се сравнява с туристически Оскар  

Наградата “La Pomme d’Or” или „Златната ябълка“, своеобразен еквивалент на Оскар в туристическата индустрия, ще получи Пловдив тази вечер от 20 часа на церемония край Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. Президентът на организацията Тиджани Хаддат, който е бивш министър на туризма на Тунис, ще връчи отличието на кмета на града Иван Тотев. Наградата за постижения в областта на туризма има повече от 50 носители от 1970 година, когато е основана, до днес.

Организаторите споделят, че особеният принос на град Пловдив се състои основно в разнообразния културен живот на града, амбициозните проекти, свързани с археологията и развитието на творческите индустрии, както и спечелването на титлата „Европейска столица на културата за 2019“.

И в следващите два дни Пловдив домакинства едно от най-престижните международни събития, свързани с туризма – годишните награди на Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма – FIJET.  Журналисти от Франция, Великобритания, Румъния, Испания, Италия, Хърватска, Турция, Египет, Мароко, Ливан, Тунис и България са под тепетата и ще пишат за Пловдив тепърва. Специално участие взима и една от най-гледаните хърватски телевизии – Rijeka TV, екипът на която ще подготви и излъчи филм, посветен на Пловдив като Европейска столица на културата 2019. Самият хърватски град Риека ще бъде Европейска столица на културата през 2020 година.

 

Може да харесате още...