Жертви от наводнениe след проливните дъждове в Гърция; няма данни за пострадали българи

Две жертви взе наводнението след обилния дъжд в района на гръцкия град Каламата, област Месиния. До момента няма постъпили данни за пострадали или бедстващи български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи. През последните 24 часа част от Западна и Централна Гърция бе обхваната от проливни дъждове и бури. Най-тежко бе положението в областите Пелопонес и Западна Гърция. Регистрирани са наводнения и щети в населените места източно от Солун – Неа Миханьона, Епаноми, Агиа Триада и други, в област Западна Македония, в района на Волос, в крайбрежните райони.

Посолството на Република България в Атина и Генералното консулство в Солун следят ситуацията и поддържат контакт с местните власти.  Предвид продължаващите валежи и метереологични прогнози за голям обем дъждове и силни бури в сряда и четвъртък (07-08 септември) в района на Солун и Пелопонес, рискът от нови, сериозни наводнения остава висок през следващите 48 часа, като се очаква най-тежко да бъде засегната Северна Гърция, области на Централна Гърция, Източна Македония и Тракия.

В момента основните пътища са проходими, но поради усложнената метеорологична обстановка и повишен риск от наводнения през следващите дни, МВнР препоръчва българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Република Гърция да се осведомяват редовно за пътната обстановка и да избягват пътуване в засегнатите райони.

 

Може да харесате още...