Остават броени дни до най-грандиозното гейминг шоу в страната

Game Evolution. Така се нарича събитието, което ще нареди страната ни на световната гейминг карта. Най-мащабният фестивал за електронни и традиционни спортове в България ще се проведе в зала „Арена Армеец София“ между 9-11 септември 2016 г. с подкрепата на Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и ще предложи истинска плеяда от забавления. Специално за гостите на фестивала, които няма къде да отседнат и не искат да пропуснат гейминг събитието на годината, Game Evolution предлага пакет на стойност 200 лв., който включва 4 нощувки в двойна или тройна стая със закуска в четиризвезден хотел (Hotel Forum и Best Western Hotel Europe), тридневен билет за фестивала и транспорт от хотела до зала „Арена Армеец София“ и обратно.
„Организирането на подобно мащабно събитие несъмнено е смело начинание, но точно както се случва в сериозния спорт, всичко е възможно, когато има здрав екип. Положихме много усилия да направим нашия такъв и изказвам най-искрени благодарности на колегите от цялата страна, без чиято помощ нямаше да можем да сбъднем мечтата Game Evolution“, каза Димитър Александров, организатор на фестивала.
В рамките на три дни посетителите ще могат да преборят уменията си в едни от най-любимите си игри и да спечелят дял от гарантирания награден фонд от 21 000 лв. Игрите включват League of Legends, CS:GO, Hearthstone, Overwatch и Warcraft 3, а за популярната FIFA ще има осигурени 20 плейстейшъна в специално студио като в истинска телевизия и с реален футболен коментатор.

За тези, които не седнат на компютрите, организаторите са предвидили най-различни забавления. Под егидата на Българската федерация по баскетбол ще се проведе турнир по стрийт баскетбол в три възрастови групи с общ награден фонд от 1 000 лв. Също така отборът по американски футбол „Булдозер“ ще разкаже повече за този интересен спорт, както и ще има скейт зона със свободен достъп. Освен спортните прояви посетители ще се насладят и на Dance Evolution – най-големите танцови батъли в България по фънк, b-boying (брейк) и хип-хоп, като на голяма сцена ще се качат 24-ма от най-добрите танцьори от цялата страна и екипът, който покаже най-майсторски умения, ще грабне 1 200 лв. Феновете ще могат да си направят селфи с любим герой от участниците в косплей конкурса, а за тези, които обичат високия адреналин, ще има специално обособена рейсинг зона с 4 напълно оборудвани седалки и най-модерни очила за виртуална реалност. Не на последно място организаторите са подготвили и експлозивна церемония по откриването на събитието с внушителна триметрова изненада, както и томболи и игри с предметни награди в рамките на целия фестивал.

Може да намерите повече информация за фестивала тук и във фейсбук страницата на Game Evolution.

Game Evolution е изцяло нова концепция, която цели да обедини традиционните спортове с все по-популярните електронни. Мисията на организацията е да покаже на широката аудитория вълнуващ спектакъл, комбиниращ някои от най-забавните и популярни компютърни игри и интересна колекция от различни спортове, защото игрите са неделима част от нашето ежедневие – те развиват въображението и творческото мислене, компютърните, езиковите и математически умения, подобряват способността за вземане на решения и приучават към дисциплина, аналитично мислене и планиране.

 

Може да харесате още...