Вземете живота си в своите ръце със „Свръхгени“ на Дипак Чопра и Рудолф Е.

След революционната книга „Свръхмозъкът“ Дипак Чопра и Рудолф Е. Танзи отново са разбиващ тандем. „Свръхгени“ (ИК „Литус“) e безценен пътеводител за това как да постигнем благополучие, като контролираме биологичната си история. Това определено е една от най-важните книги, свързани със здравето. В нея Чопра и Танзи повеждат читателите на вдъхновяващо пътешествие в света на гените – пътешествие, което ще им помогне да станат господари на съдбата си. Авторите защитават революционната теза, че ние можем да контролираме и направляваме гените си. Изборите, които правим, мислите ни, храната, която ядем, оказват влияние върху нашите гени. Дори малки промени в начина ни на живот могат да повлият върху активността на гените. Нашите действия могат да оптимизират гените ни, а това от своя страна да доведе до постигане на баланс и благополучие.

Всеки човек се ражда с определени гени, но те са динамични, реагират на нашите действия и ние можем да влияем върху тях. Авторите оборват господстващата години наред теза, че гените не могат да се променят и всичко в биологичното ни развитие е предопределено. Идеите, застъпени от двамата учени, ни помагат да подобрим не само нашето здравословно състояние, но да повдигнем духа си и да освободим съзнанието си.

Едно от безспорните предимства на авторите е, че те успяват да представят най-новите открития в областта на науката на достъпен език. Чопра и Танзи умело съчетават научните факти с разказите на реални хора.
„Свръхгени“ е книга, която доказва, че оптималното благополучие не е мит и може да бъде постигнато.

Чопра е известен индийски лекар и мислител. Роден е на 22 октомври 1947 г. в Индия. Завършва медицина в Индийския държавен институт по медицински науки. Автор е на редица книги (много от тях преведени и на български език) като „Седемте духовни закона на йога“ в съавторство с Дейвид Саймън и „Бог. История и откровения“.

Рудолф Е. Танзи е преподавател по неврология в Харвардския университет. Автор е на редица научни статии за престижни списания. Интересите му са насочени в областта на генетиката.

Преводът от английски е дело на Светлана Комогорова-Комата, автор на корицата е Румен Хараламбиев.

Може да харесате още...