Шестият Национален конкурс за стихове “Добромир Тонев” в очакване на ръкописи

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ и тази година ще търси талантливи поети. Ръкописи се приемат на свободна тема и анонимно като всеки кандидат може да представи от едно до три свои стихотворения. Стиховете, с които се кандидатства обаче, не трябва да са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, с тях кандидатът не трябва да е участвал и в други подобни конкурси. Крайният срок е 1 октомври 2016 г. включително. Ето така:Произведенията трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно стихотворенията (неподписани), отпечатани в три екземпляра и в по-малък, ненадписан, запечатан плик – личните данни на участника: трите имена, дата на раждане, имейл и телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първия ред на произведението. Пликовете се изпращат на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.)

Представените творби, както и данните от малкия плик, задължително трябва да бъдат написани на компютър. Кандидатите, които не са спазили посочените условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Община Пловдив осигурява награден фонд с първа награда – 400 лв. и грамота; втора награда – 250 лв. и грамота. трета награда – 150 лв. и грамота.

Сред специалните награди от партньори са паричния приз за поет-студент – 100 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“; паричен приз – 300 лв., осигурен от Радио Пловдив; ваучер за 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“; вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон – Пловдив.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои на датата на рождението на поета Добромир Тонев – 15 октомври, от 18:00 ч., в книжарница „Хермес Централ“ в Пловдив.

Организаторите уточняват, че ръкописи не се връщат.

 

 

Може да харесате още...