Сцена на кръстопът – с готов афиш; пловдивската Драма с две премиери

Юбилейната 20-а “Сцена на кръстопът” вече живее активно и в онлайн пространството. Сайтът на Международния есенен театрален фестивал е активен, а посетителите могат да открият афиша за тази година, както и богата информация за представленията и съпътстващите събития. Откриването ще бъде на 10 септември от 19 часа с “Възвишение”. Представлението се завръща пред публика за нов живот и символично ще даде старт на форума, защото преди 3 години малко преди премиерата изгоря големият салон на Драматичния театър. Сега “възвишенците” на режисьора Иван Добчев се завръщат у дома, а с тях в родния си дом влиза и фестивалът. Следващите два дни програмата ще предложи две премиери – и двете на пловдивската трупа. Стайко Мурджев ще представи своя прочит на текстове от Камен Донев на 11 септември в Камерната зала, а на 12-и талантливата Диана Добрева ще се срещне с публиката за спектакъла “Вълци” по Петър Делчев.

С премиера в Пловдив ще се представят и артистите от театър “София” и театралната версия на забележителния роман “Анна Каренина”. Това представление ще закрие фестивала на 23 септември.

Ще гледаме трупите на НТ “Иван Вазов” с “Ничия земя”, “Синята птица” и “Лунатици”. Ще се наслади и на спектаклите на Младежкия театър, Театър 199, Сатиричния театър, Малък градски театър “Зад канала”, Театър “Българска армия”, Нов театър НДК. Ще гостуват и трупите на Хасковския и Шуменския театри и Държавния куклен театър-Варна.

Пловдив ще посрещне забележителни творци и от Украйна, Англия и Испания.

Всичко това нямаше да се случи без активната подкрепа на меценатите, които ревностно подпомагат фестивала – козметична компания “Роза импекс”, ОББ, КЦМ, строителна компания “Маи-груп”, Атаро клима, “Димитър Маджаров”, Ондулин, “Пикселс”.

20-ата “Сцена на кръстопът” е факт и с подкрепата на Министерството на културата, Община Пловдив и домакина на събитието – Драматичен театър-Пловдив.

F2F TV и тази година е медиен партньор на театралния форум.

Може да харесате още...