Бронз по борба – първи медал за България на Олимпийските игри в Рио

21 – годишната варненка Елица Янкова – спечели първия медал за България на Олимпиадата в Рио. Дебютантка на такъв спортен форум, тя показа истинско мъжество в надпреварата по борба в категория до 48 килограма. В оспорвана схватка момичето победи със 7:6 точки аржентинката Алехандра Патрисия Бермудеса а преди това – на четвъртфинала представителката на Колумбия Каролина Кастийо с 3:2 точки; на осминафиналите – рускинята Милана Дадашева с 9:4 т., а в първата си борба на олимпийските игри разгроми камерунката Ребека Муамбо с 10:0 и технически туш. Единствената загуба Янкова записа в полуфиналната си схватка от eдна от фаворитките за титлата Мария Стадник (Азербайджан). Олимпийски шампион в категорията е Ери Тосака от Япония, която на финала се наложи над азербайджанката с 3:1 точки.

Голямата ни надежда за медал в леката атлетика Ивет Лалова-Колио се класира 8-ма във финала на 200 метра с резултат от 22,69 сек. Шампионка стана Илейн Томпсън от Ямайка с 21,78 сек.

7-ми остана на полуфинал и другата ни спортна надежда, най-младият ни олимпиец Ангел Кодинов. Той взе своите 200 метра в надпреварата по спортен кану каяк с време 42.925 сек.

снимка: Министерство на спорта

Може да харесате още...