Анита Мейзер – с постоянна мярка за задържане с обвиненя за подкуп и смърт по непредпазливост на съпруга си

Анита Мейзер остава в ареста с обвиненя за подкуп и смърт по непредпазливост на съпруга си. Решението е на Варненския окръжен съд, по искане на Окръжна прокуратура Варна, и не е окончателно. 52 годишната
носителка на корона за красота отпреди няколко години, която е с български и американски паспорт, е предложила заплащане на полицейски служител още с подаването на сигнала за смъртта на съпруга си по телефона в Пето РПУ, съобщават от прокуратурата. Диск със записите на предложенията за подкупи се съдържа вече в досъдебното производство.

Мейзер има опасност да се укрие не само заради българското и американското си гражданство, но и заради факта, че американският й паспорт не е открит при претърсването на дома й в района на „Евксиноград“, където на 14 август в ранните часове след умишлено нанесена средна телесна повреда е умъртвен съссъпругът й Николай, припомня Съдът и допълва, че предложеният подкуп на оперативния работник е започнал от 10 000 евро, последвало е предложение за 20 000 евро и накрая – за 30 000 евро, и прие, че има и реална опасност Желева да извърши престъпление, ако е на свобода.

 

Съдебният акт на първоинстанционния съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна.

 

 

Може да харесате още...