Филми, снимани с дрон – на фестивал в Пловдив

DroneUp IFF 2016 в Пловдив – така се нарича Първият международен дрон фест в България, който ще се проведе в Пловдив на 19 и 20 август.  Екранът ще е опнат на Римския стадион, а организаторите обещават да покажат най-зрелищните и креативни филми, снимани с дрон в 32 държави от 5 континента. Хрумката е на интернационален екип млади хора, които живеят в Дания. Градът не е избран случайно. От една страна, е обявявен за Европейска столица на културата- 2019 година, а от друга, според тях, е изключително подходящо мястото, на което могат да си дадат среща древните традиции и модерните технологии. Целта им е Пловдив да стане международен дрон център за Европа, както и на индустрията свързана с дронове.Подадените заявки за DroneUp IFF 2016 са над 80. От тях международното жури е селектирало 36 късометражни филма, които се борят за наградите в 6 тематични категории: Природа; Град и архитектура; Култура и спорт; Пътуване; Екстремно и диво; Разказ и история, включително и категория, която е специализирана за България и български дронисти.

drone video

drone video

Председател на 5-членното жури на DroneUp IFF 2016 е големият български аниматор Златин Радев, номиниран за награда „Оскар“. Специални гости на фестивала са изключително популярни дрон –творци от Дания, САЩ, Австралия, Косово, Турция и други.

Програмата в двата поредни дни включва както прожекции на 6 минутните филми, снимани с дронове, така и много музика с пловдивския DJ Skill и световния шампион по бийтбокс Skiller, изпълнения на живо в различни жанрове, много изненади, и всичко това в нетрадиционни комбинации. Организаторите държат в тайна и изненадата, която са подготвили за публиката на самото откриване на 19 август в 19.30 часа. Казват, че ще бъде нещо невиждано, което не е правено и разбира се, ще бъде заснето с дрон. Ще бъде излъчен и филм за Пловдив.

Входът за двата дни на фестивала е безплатен.

Може да харесате още...