Трето място за българските младежи на Световното първенство по авиомоделизъм

Трето място в отборното класиране спечелиха нашите младежки национали на  Световно първенство по авиомоделизъм за радиоуправляеми планери във град Випава, Словения. В неделя те се върнаха от състезанието с отличието, след като премериха умения с пилоти от 25 страни, между които САЩ, Русия, Италия, Канада, Япония, Украйна и Германия.  Отборът ни беше в състав Никола Радков от Пловдив, Младен Тотев от Казанлък и Ивайло Димитров от Шумен.Проведоха се девет старта в различни метеорологични условия. С отличното си пилотиране в последния старт, при изключително неблагоприятно време, Никола Радков доказа, че има място в националния отбор и в индивидуалното класиране. Младият пилот от Пловдив зае 14 място.

Победител е отборът на Германия, а втори – отборът на Украйна.

Това е най-големият успех досега на български младежи в този клас радиоуправляеми планери.

Отлично представяне при мъжете имаше и тийм мениджерът на отбора – състезателят на „ Модел клуб-Пловдив“ Ангел Карадинев, който зае 20 място в съревнование с 69 мъже и само на 40 точки от победителя.

Състезателите от България участваха със самолети, осигурени от българския производител на радиоуправляеми планери “NAN models”.

Може да харесате още...