Танци, литература и изложби – в съпътстващата програма на юбилейната “Сцена на кръстопът”

Двадесетото издание на Есенния международен театрален фестивал “Сцена на кръстопът” ще подари на пловдивската публика и гостите на града поредица от концерти и литературни срещи. Те са част от богатата съпътстваща програма на форума. Стълбите на Каменица ще се превърнат в импровизирана танцувална сцена още на 8 септември, дни преди официалното откриване. Артистите от Драматичен театър “Рачо Стоянов” от Габрово ще пренесат “Духът на  Кармен” под тепетата в знак на уважение към фестивала и публиката му.

Няколко са литературните срещи в програмата – Пенка Калинкова ще представи книгата си “20 години “Сцена на кръстопът”, Димитър Пампулов ще говори за “Моят Пловдив”, а Спас Гърневски ще разкаже за “Право на последен отговор”. Младен Влашки ще говори за книгата за български възрожденски театрали от Къна Бойчева.

Музикален цвят на “Сцената” в тази специална за организаторите година ще дадат Мирослава Кацарова със спектакъла “Горчиво-сладка тъга”, Шекерова с “Чарлстон назад към 60-те” и Ева Данаилова със “Суинг в есенна нощ”.

През всичките фестивални дни гостите ще могат да се насладят на мащабната изложба посветена на 400 години от смъртта на забележителния драматург Уилям Шекспир. Куратор е Сава Драгунчев. Събитието се се случва с подкрепата на Британския съвет в София и е част от световните чествания през 2016 г.

Още много изненади подготвят от екипа на бащата на “Сцена на кръстопът” Стефан Данаилов. След мащабната рекламна кампания с плакати и транспаранти по Главната, предстои да стартира и сайтът на фестивала. В него организаторите обещават да има богата информация за програмата, много снимков материал и актуални съобщения за продажбата на билети.

F2F TV и тази година е медиен партньор на театралния форум.

Може да харесате още...