Български спасителни екипи в помощ на македонските си колеги след наводнението в Скоппие

12 български спасители от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и от Столична община заминаха за Македония снощи и днес са в района на Скопие в подкрепа на колегите си, за да помагат в издирването на хора и отводняването на сгради след опустошителното наводнение в събота вечерта. Според електронното издание на скопския “Утрински весник”, цитирано от Агенция Фокус, загиналите са 22-ма, а поне 6 души продължават да са в неизвестност. БЧК е в готовност да подпомогне Македонския Червен кръст, съобщиха от организацията.

След получаване на окончателния анализ от Македонския Червен кръст за най-належащите нужди, БЧК има готовност незабавно да предостави необходимата помощ за подпомагане на бедстващото население.

spasiteli2-makedoniaВ Благоевград ВМРО откри пункт за събиране на хуманитарна помощ на ул. „Васил Мечкуевски“ № 2. Между 10.00 ч. и 19.00 ч. ще се приемат бутилирана вода, консерви, неизползвани одеала. Повече информация може да се получи от Цоня Кръстева на тел. 0885/414 962.

Бурята в събота вечерта е продължила над 5 часа като са се излели 90 л./кв. м, а вятърът е достигнал скорост 70 км/час.

 

Може да харесате още...