Балкански фестивал в Замъка “Влюбен във вятъра” до 11 август

Микс от вкусове, аромати и музика посреща гостите вчера и днес в Замъка „Влюбен във вятъра” край Равадиново. И така ще е до 11 август, тъй като приказният атракцион домакинства фестивал на балканските ритми, кухня и нрави. Под името „Скариада” фестивалът ще даде възможност да се развихри кулинарната фантазия на най-добрите музикални и кулинарни майстори от България, Турция, Румъния и Гърция.  Тук ще може да се види на живо производство на сирене с над 100-годишна технология. Ще го демонстрира родопчанинът Салих Паша, наследил рецептата от няколко поколения назад в рода си.

Гвоздеят на „Скариада” ще бъде оркестърът на виртуозния цигулар Венци Такев. Невероятните музиканти ще са в основата на спектакъла „Таборът отива към небето”, който ще започва от 20 часа във всеки от дните на фестивала. Златаришката духова музика ще допълва музикалните емоции, а изложението на фермерски месни и млечни продукти, които могат да се опитат на място или да се отнесат вкъщи, ще изкушава ценителите на вкуса и качеството.

Кулинарната зона на фестивала е отворена всеки ден от 10 часа. Мотото на атрактивната инициатива е „В търсене на изгубения вкус”. Предстои гостите й на място да се превърнат в откриватели и да изживеят своята незабравима лятна фиеста.

Може да харесате още...