Дигитален маркетинг – за първи път във висше училище от тази година

От тази учебна година в програмата на Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг – София, по-известен като Датския колеж, е включена нова специалност „Дигитален маркетинг”. Учебният план на новата специалност е разработен в сътрудничество с водещи компании и доказани специалисти в областта. Целта му е да запознае студентите с основните понятия и практики, които през последните няколко години превърнаха дигиталния маркетинг във водещо направление навсякъде по света. Такава бакалавърска специалност се предлага от висше училище за първи път в България. Студентите, които я изберат, ще могат лесно и бързо да се адаптират към непрекъснато променящия се свят на маркетинга.

Ще разберат как могат да използват иновативни технологии, с които да постигат забележителни резултати в работата си. Ще могат да съпоставят директния и дигиталния маркетинг, за да комбинират успешно техните канали.

Студентите в специалността ще се запознаят и с ключови тенденции и технологии, като например възхода на Интернет, смартфоните, 3D принтирането и др. Те революционизираха маркетинга през последните години и прехвърлиха голяма част от възможността за влияние, която компаниите имаха, в ръцете на самите потребители.

В специалността „Дигитален маркетинг“, ще преподават утвърдени имена от академичните среди, бизнеса и доказани професионалисти в областта на дигиталния маркетинг. Редовната приемна сесия е на 1 септември 2016 г. Приемът става с тест, за който не е необходима предварителна подготовка.

 

Може да харесате още...