Световното биенале на детската рисунка в Йокохама си търси млади художници :)

Световното биенале на детската рисунка в Йокохама си търси млади художници – те трябва да са на възраст от 5 до 14 години и да създадат своя творба, която да изпратят за участие в 19-тото му издание. То ще се проведе от юли до август идната 2017 година града, който е в префектура Канагава в Япония. Творбите на младите таланти ще се приемат от 1 септември до 30 ноември – те трябва да са придружени и с попълнен формуляр. Още информация и формуляра може да намерите в сайта на състезанието

Голямата награда миналата година спечели 7-годишната Димана Стоянова, ученичка на ателие „Приказен свят“, а още 11 български рисунки на деца от училища и школи по рисуване от София, Силистра, Търговище и Стара Загора бяха отличени с различни награди. Биеналето е инициирано през далечната 1981 година и се организира от Японската асоциация за международно сътрудничество. Международният форум предоставя възможност на деца от целия свят да участват в него със свои рисунки и чрез силата на изкуството да дадат израз на своите мечти и въображение. Представяйки по този начин многообразието на културите, биеналето учи на толерантност и уважение днешните деца, които ще бъдат утрешните лидери на света.

В 18-то издание на конкурса миналата година са взели участие 26 000 творби на деца от 95 страни от всички континенти, съобщават от Министерството на културата.

 

Може да харесате още...