Как да говорите с вашето бебе – учи ви Трейси Хог

Жената, която помогна на Синди Крофърд, Джоди Фостър и Калиста Флокхарт да се справят с първите месеци на майчинството, вече помага и на българските майки. Книгата „Тайният език на бебетата. Какво ви казва вашето бебе” (ИК „Сиела”) на прочутата с опита си да омиротворява бебета Трейси Хог вече е достъпна на българския пазар и предлага безценни техники за справяне с трудните моменти в отглеждането на новороденото.В „Тайният език на бебетата”  Хог, с помощта на журналистката Мелинда Блау, приятелски разисква кръстопътищата на ранното родителство, като дава примери от своята практика на медицинска сестра, акушерка и детегледачка. Наречена от свой приятел Говорещата с бебета, британката използва простички техники като например Х.А.С.В. – хранене, активност, сън и време за себе си.

Според авторката структурираната рутина на ежедневието внася чувство за сигурност за всички в семейството и подчертава, че наличието на режим означава, че майката и бащата могат да планират своя живот. За тези, които се плашат от думата „режим”, Хог обяснява, че това е способността да си гъвкав и да умееш да се нагаждаш според „типа” бебе – ангелското бебе, бебето като по учебник, чувствителното, енергичното и сърдитото бебе. В книгата се обсъждат също ключовите активности в живота на новороденото, като се разглеждат през примери за повтарящи се при всички родители поведенчески модели и психологически реакции.

Трейси Хог емигрира в САЩ в началото на 90-те, за да пренесе познанията си на медицински работник, мъдростта на майка на две деца и експертизата на човек, който над двайсет години се е занимавал с деца. Книгите ѝ се продават в многохилядни тиражи и до днес са настолни за млади родители по целия свят. През 1995 г. Хог основава т.нар. Baby Technique, за да консултира родители индивидуално и за да организира групови курсове, където преподава до смъртта си.

Може да харесате още...