Старейшините в Пловдив се обединиха около отказ на прехвърлените от държавата акции на Панаира

Пловдивският Общински съвет не пожела 20, 63 -те % акции на държавата в Международния панаир. Извънредната точка се гласува така, демонстрирайки обединение: с 40 гласа “за”, 0 против и 0 въздържали се старейшините отказаха прехвърлените от държавата акции на заседание на МС от миналата седмица, според което други 29 % отиват във Варна. БСП не участва в гласуването. 
Според колегите от plovdiv-online, се предполага, че ако Варна приеме 29 % от Панаира, собственикът и лидер на БСП Пловдив област Георги Гергов може да направи заменка като срещу акциите “хариже” на общината огромната яма в центъра, известна като Дупката. Така Варна ще си оправи централната част, а Гергов с едно вдигане на капитала може да стане собственик на 100 % от акциите в Панаира и да прави, каквото иска с него, коментира медията.

Панаирът не е излязъл с коментар по подозренията.

От ДСБ Пловдив настояват премиерът да предприеме необходимите действия за отмяна на решението на МС и Кабинетът да запази дела си в пловдивския панаир и да предложи ясна визия за управлението и бъдещето му. Сред възможните решения, според ДСБ, са прехвърлянето му изцяло на община Пловдив или търсенето на инвеститор, който да поеме конкретни ангажименти.

Няма никаква позиция на областния управител Здравко Димитров по горещата тема за Пловдив.

МС също не е излязъл със становище по отхвърлените акции. Както и дали изобщо чрез решение на ОбС то е правно възможно след като вече е обявено от държавата.

Ше приеме ли акциите на Панаира в Пловдив Община Варна, ще стане ясно на сесията на общинските съветници в морската ни столица в края на тази седмица.

 

 

Може да харесате още...