Цените на плажните принадлежности по бг Черноморието – вече и онлайн

Нов онлайн модул ще ни информира за цените на плажните принадлежности по родните плажове. Той е достъпен чрез интернет-страницата на Министерството на туризма, цените са засечени в началото на летния сезон и има предупреждение, че могат и да не съитветстват на реалните. Уточнява се, обаче, че информацията се актуализира след проверка на място от ведомството. А на разположение на потребителите са електронна ппща и телефон за сигнали, свързани с нередности по плажовете: 02 904 68 33.

Към този момент модулът съдържа информация за повече от 90 плажа, отдадени под наем и на концесия, като за тях потребителят може да види името на плажа и съответната цена на 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг. Например – ако днес проверите модула, ще видите, че на централния Варненски плаж чадърът е 4 лв, а шезлонгът – 5. На Силистар – и двете са по 5 лева. А на Къмпинг ЮГ – по 7.

Амбицията на Министерството на туризма е модулът да бъде надграден като се сложат снимки на ивиците, допълнителна информация за услугите на тях и др. Предстои и разработването на английска версия, за да могат и чужденците да се ориентират кой плаж да изберат. За приложението е използвана реална карта и по този начин приложението се оказва полезно не само, за да могат туристите да се ориентират за цените, но и за плажовете в близост до тяхното местоположение.

Тази година летният сезон е започнал много добре, а за полугодието се отбелязва, че то е на-силно за последните 10 години по отношение броя чуждестранни туристи, посетили страната.

Може да харесате още...