Три горски пожара у нас, няма пострадали или затрашени хора

Три горски пожара вдигнаха на крак огнеборците у нас – единият се разпростира на територията на Държавно горско стопанство –Ардино, другият – над близкото село Светулка и третият – в землището на село Малко Шарково до българо-турската граница. Към момента няма данни за пострадали и застрашени хора, съобщават от МВР. Наред с противопожарните служби, стихията се гаси и от горски служители, и от въздуха с два хеликоптера Ми 17 на ВВС. В горското стопанство огънят е засегнал над 1000 дка ниска растителност и лесонепригодни площи, а край Светулка 100 дка борова гора светят в пламъци.
Две водоноски, един булдозер и четири трактора са на терена на пожара в горското стопанство, за да обезпечат работата по овладяването им. Напълно локализиран и ограничен е пожарът в една от махалитев района.

Край Светулка гасенето е трудно заради вятъра и пресечения терен.

Сухопътните войски помагат днес и при потушаването на горския пожар в землището на село Малко Шарково, ямболско. Селцето е на няколко километра от българо-турската граница. 28 военнослужещи с три специализирани автомобила се включиха в локализирането и потушаването на пожара там и пожарогасителните работи в сухи треви и горски масив. По последна информация, пожарът е погасен, но заради високите температури и опасността от тлеещи огнища, наблюдението на района ще продължи.

Може да харесате още...