„Дванайсета нощ” под открито небе в Паталеница за 400 години от смъртта на Шекспир

„Дванайсета нощ”ще постави под открито небе в пазарджишкото село Паталеница Шекспировата театрална школа „Петровден“.   За 17-та поредна година шекспирова пиеса ще гледат местните хора и гости от страната и Англия, дошли в преобразения от декора двор на ОУ “Константин Величков”. Датите тази година са 22 и 23 юли, а часът – 21:00.  С „Дванайсета нощ“ се отбелязва 400 години от смъртта на Шекспир, казва Ина Церовска, мениджър на „Петровден“, която за пореден път работи в творческо сътрудничество с актьорския факултет Guildford School of Acting към Университета Съри в Англия. Режисьор на постановката е самия директор на актьорското училище – режисьорът и преподавател Тери Фендър. Дамата е актриса, режисьор и преподавател едновременно.„За мен е удоволствие да работя в Паталеница с 9 професионални български актьори и студенти. Тази година част от екипа са и двама завършили актьори от Guildford School of Acting към Университета Съри. Те ще си партнират с децата актьори на Шекспирова школа „Петровден”, Паталеница. Включени са трима студенти от програмата за актьори-музиканти в Гилфорд. Те композират цялостна оригинална партитура за пиесата, която ще свирят на живо. Използват се повече от седем инструмента, включително традиционна средновековна лютня“ – разказва Тери.

teatralen_proekt_petar_karapetkov005Работата с вокалната техника е поверена отново на Стере Майер. По сценичното движение и пластика ще работи Лора Уестън. За трета година преподавателите от Guildord School of Acting включват в шекспировия спектакъл свои настоящи и завършили студенти.

За премиерата на 22 юли е осигурен безплатен превоз от Пазарджик до Паталеница като автобусът ще тръгне в 20:00 часа от Старата автогара в Пазарджик /новата Била/.

 

Може да харесате още...