Световният учен проф. Анатолий Занковский ще ръководи магистърска програма за лидерство във ВСУ “Чернориззец Храбър“

Основното, което трябва да притежава един лидер, е умението за решаване на конфликти по конструктивен начин, смята професор Анатолий Занковский, създател на новата теория за лидерството през 21 век, член на Руската Академия на науките и автор на 10 книги и над 90 статии и публикации по психология и управление. Той работи като консултант на редица мултинационални корпорации, а от есента поема ръководството на магистърската програма „Лидерство в глобална среда“ в качеството си на дългогодишен партньор на Варненския свободен университет.
Всички големи лидери, за които можем да се сетим, са живели в миналото. Днес липсата на лидери се усеща все повече заради бързите темпове, с които се променя всичко около нас, споделя професорът. Това е и един от мотивите му да работи за създаването на новите лидери.

Международната магистърска програма “Лидерство в глобална среда” е първата и единствена в страната магистърска програма, интегрираща в комплексно, специализирано и иновативно обучение лидерската методика GRID и майсторските класове на световно известни учени с нови, модерни, иновативни и креативни методи на преподаване и практически занятия в реална бизнес среда.

Обучението е предназначено за формални и неформални лидери, хора с лидерски амбиции, които искат да развият своите умения и потенциал и да постигнат конкурентно преимущество. Част от екипа на международната магистърска програма Лидерство в глобална среда са и учени от университетите Ковънтри, Англия и Синсинати, САЩ, представители на български и чуждестранни публични, неправителствени и бизнес организации – лидери в определени ниши или региони. Преподавател в програмата е и единствения сертифициран от немския институт GRID български преподавател по методиката GRID за изграждане на лидери – доц. д-р Миглена Темелкова, специализирала в Университета Джорджтаун (Georgetown University), Вашингтон.

Може да харесате още...