Warcraft завладя и киносалоните, и книжарниците

Всичко започва с излизането на Warcraft: Orcs & Humans през 1994 г. Заглавието постига огромен търговски успех, който изстрелва гейм студиото Blizzard Entertaiment на върха. Повече от 20 години по-късно и 5 основни игри Warcraft е един от най-популярните развлекателни франчайзи и най-доходоносната серия компютърни игри на всички времена. Марката се развива като суперуспешен кросмедиен продукт. Blizzard Entertainment пуска множество настолни игри и книги, а вече е факт и игрален филм, който се превърна в боксофис хит. Книгата „Warcraft” (ИК Сиела), която излезе паралелно с филма, е поредният пример за това, че до каквото и да се докосне гейм гигантът, моментално се харесва на публиката.

Автор и на тази книга е Кристи Голдън, която е специалист в новелизацията на филмови хитове като „Стар Трек” и „Междузвездни войни”. В библиографията ѝ има над 50 романа, а Blizzard Entertainment неслучайно ѝ възлагат задачата да напише историята, базирана на играта, за създаването на филма „Warcraft”. Кристи Голдън е и автор на добилата култов статус „Повелителят на клановете”, която представя на феновете орка Трал, след провала на Warcraft Adventures: Lord of the Clans.

Орската Орда бяга от своя умиращ свят и нахлува в Азерот. Някои от орките, като Дуротан, вярват, че новите земи ще им предложат убежище. Други виждат човешките кралства като заплаха, която трябва да бъде унищожена.

Назрява тотална война, която може да унищожи и хората, и орките, ако не бъде спряна навреме. Само двама души намират сила да погледнат отвъд различията на двете раси и да потърсят път към съвместно съществуване.

Ако усилията им се провалят ще дойде ред на големия сблъсък, в който две могъщи армии ще се срещнат, за да защитят семействата и народите си.

Четете!

You may also like...