Киселото мляко TRIMONA, произвеждано от пловдивчанин в САЩ, с 3-о място за най-добро кисело мляко в света

Киселото мляко, произвеждано в Америка от пловдивчанина Атанас Вълев и пренесло с името си зад Океана култовото за пловдивчани място, жаргонно наричано Тримона, грабна 3-то място в международен конкурс. World Dairy Innovation Awards се проведе в Лондон, където журито присъди наградата за трето най-добро кисело мляко в света на TRIMONA сред конкуренция между 211 участници от 37 страни. Когато по вените тече кръв от тепетата, няма място за скромност – е краткият коментар пред мен на Наско Вълев – поет по душа, музикант по съвест и агроинженер по професия.

Това е конкурс за различни хранителни продукти, разделени в няколко категории. Критерият е иновация, обясни Вълев, за когото поредната награда означава три неща: гласност, публичност, реклама.

През 2014 г. ТRIMONA спечели приз за здравословни храни в конкурса на Марта Стюарт “Произведено в САЩ”, а във видео интервю с мен миналата година Наско разказа за идеята си киселото мляко, което се прави зад Океана, да се пренесе и у нас. Припомням ви:  https://www.youtube.com/watch?v=xfpuNpWxWdk

Може да харесате още...