Fashion Creative Games by Varna Free University днес

Fashion Creative Games by Varna Free University събира днес от 18,30 в галерия „Графит“ във Варна ценители на модата, представители на културни институции, фирми от шивашката индустрия, модни и ивент агенции, представители на туристическия бранш и IT-сектора с едни нов поглед към креативността и връзката на модата с модерните технологии. Събитието представя годишната работа на студентите по мода и дизайн в университа. Ще я видим под формата на ревю в няколко тематични направления: „Спортни игри”, „Забавни игри” и „Игри в цветната градина“.

Играта като креативна провокация е в основата на събитието, в което освен моделите на младите варненски дизайнери Красимир Марчев, Ирена Иванова, Звезди Георгиева и Мария Панева са включени интерактивни модули, използващи светлина, лед-ефекти, танци, игрови модели и мултимедия.

Красимир Марчев завършва мода през 2008 година в класа на доц. Савка Казаларска. През 2013 година попада в полезрението на … Мадона. Тя включва 5 концептуални проекта на артиста в своята платформа “Изкуство за свобода”. Следват участия в различни фестивали за съвременно изкуство. Красимир участва и в петия сезон на шоуто “България търси талант” и стига до полуфинал, впечатлявайки жури и публика със своите мултимедийни пърформанси.  Той ще представи новия си проект – мултимедиен пърформанс “Приказка за магията”

Ирена Иванова е стилист с дългогодишен опит в стайлинга и дизайна. Завършила е “Моден дизайн” във Варненския свободен университет и има магистърска степен по “Моден стайлинг”. Ирена има редица съвместни проекти с известни фотографи, сред които се отличава името на Любомир Сергеев – носител на наградата „Виктория“, еквивалент на Оскар в областта на рекламната фотография. Тази година Ирена представи България в Сръбската седмица на модата.

След 10 години като практикуващ юрист Звезди Георгиева прави рязък завой в своята кариера, завършва курс по основи на фотографията и курс по художествена фотография, завършва магистратура по моден стайлинг във Варненския свободен университет. В момента работя като моден стилист и развива собствена марка „Room88“ за дизайн на декори, реквизит, дрехи, аксесоари и артистичен грим за фотосесии. Звезди ще представи 3 визии във феъри стил с присъствие на етно елементи, вдъхновени от българските и от чужди фолклорни традиции.

На четвъртокурсничката Мария Панева (Miss Party) е поверено музикалното оформление на събитието. Освен с мода младата дама се занимава с пеене и работи като DJ.

И тази година за прическите на манекените ще се грижат възпитаниците на Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. Те показват всяка година своите модели в националното състезание „Млади таланти в модата“. През 2015 г. безапелационно елиминираха конкуренцията на представителите на професионалните гимназии от страната и спечелиха 1-во място, като обраха овациите на публиката и поздравленията на журито. Техните оригинални модели показаха авангардно мислене в модата и потвърдиха престижа на гимназията като водещо учебно заведение в бранша. Много от възпитаниците на гимназията продължават образованието си в бакалавърската програма „Мода и мениджмънт в модата“ на Варненския свободен университет.

В работата на катедра „Изкуства“ на Варненския свободен университет се включват преподаватели и студенти от катедра „Икономика и информатика“, създавайки образи и проекция на един изцяло нов подход в образованието, основан на взаимодействието на различните направления в единството на творческия размах и позитивната провокация.

Събитието ще постави и акцент върху професиите на бъдещето като представи новите бакалавърски и магистърски програми, които отразяват усилията на екипа на Варненския свободен университет да създаде нов тип среда, провокираща проектно и дизайн мислене и отразяваща дигиталната трансформация на образователния продукт.

Финалът на събитието Fashion Creative Games by Varna Free University също ще бъде различен. Традиционният коктейл, предвиден в такива случай, ще бъде заменен от събитие, наречено Networking. То ще събере студенти, преподаватели и работодатели и ще създаде много нови контакти и възможности за разработване на съвместни проекти. Идеята на университетския мениджмънт е академичната среда да се трансформира в поле за партньорство с бизнеса и да създава реални възможности за успешна реализация на студентите.

Може да харесате още...